Groepsles windsurfen

De windsurf groepsles is zowel voor de beginner als gevorderden windsurfer. Er wordt rekening gehouden met de niveauverschillen, heb je al een beetje ervaring dan kun je dit voor de les door geven aan je instructeur. De groepslessen duren 3 uur per les blok. En zijn helemaal vrij in te delen we zijn 7 dagen per weeg geopend en hebben verschillende les tijden per dag. 

groepslessen zijn de gezelligste lessen en het strand van Workum laat dit ook goed toe! Met ondiep water waardoor je altijd gemakkelijk terug kunt lopen als je afgedreven bent. 

Wanneer je eerste lesblok reserveert en boekt via dit boekingsformulier, geeft je toegang tot ons boekingssysteem. Je krijgt dan inloggen op: Soal.vikingbookings.com en hier kun je al je andere lessen inplannen indien je een pakket gekocht hebt!

Heb je vragen bel ons gerust: 0621318884

Voordelen groepslessen windsurfen

 • Meer tijd op het water is meer leren! 
 • Gezelligste cursus die er is!
 • Alle prijzen zijn altijd inclusief alles zoals surfpak, koffie, kluisjes.
 • Mooiste windsurfstrand van Nederland! 
 • Lekker buiten zijn is goed voor je weerstand 
 • Windsurfen is een goede basis voor kitesurfen en wingsurfen
 • Windsurfen is erg toegankelijk en snel te leren
 • Je mag na één les ook al zelfstandig huren en oefenen 
 • Het is een erg veilige sport veel veiliger dan kitesurfen
 • Wij hebben materiaal voor iedereen jong, oud, zwaar & ligt. 
 • Je kan ook 2 lessen op één dag inplannen voor een compleet dagje weg! of  ‘s ochtend les en middags lekker huren. 
Boek nu!

Enige surfcenter!
(Op het strand Friese kust)

 • Omkleedruimte
 • Gratis koffie, thee etc.
 • Gratis gebruik van kluisjes
 • Koud water afspoel mogelijkheid
 • 7 dagen in de week op locatie aanwezig

Windsurfles op locatie

Ideale plaats om het windsurfen goed onder de knie te krijgen. Kniediep water tot aan de zandbank

 • Ondiep water
 • Vlak water
 • Groot strand

Veiligheid

Wij zijn de enige school die uitsluitend met IKO gecertificeerde level 1+ instructeurs werken.

Altijd met helm en crashvest! Al ons personeel is EHBO’er.

Gratis Huren TWV €280,-!

Bij elke 2 uur die je bij ons lest, ontvangt u 1 uur gratis huren! Van het duurste materiaal!
Het huren mag aanvangen nadat je bij ons de lessen hebt afgerond en de pas hebt behaald.

Soalsurf.nl

Wij zijn de enige windsurfschool met een mooi surfcenter midden op het strand van Workum. Er zijn een aantal andere kleine scholen die met een busje op de parkeerplek staan. Wij zijn als enige een IKO gecertificeerde school. (Vergelijk hier alle scholen link)

Naast dat wij een IKO gecertificeerde school zijn, verzorgen wij ook instructeursopleidingen voor onze kiteschool en andere scholen over de hele wereld. Onze eigen examinatoren en trainers hebben al diverse mensen tot kitesurfinstructeur opgeleid. Hierdoor zul je nergens anders een beter team aan instructeurs vinden dan bij Soalsurf.

Voorwaarden windsurf groepsles:

 • Minimaal 12 jaar oud.
 • Geen rug of nekklachten.
 • Verder in gezonde toestand zijn.
 • De Groepsles gaat bijna altijd door

De Groepsles gaat bijna altijd door tenzij de windkracht 7 beaufort of meer is, of windstil. Afhankelijk van de windsterkte kan de Groepsles enigszins variëren.

Extra’s

Onze passie voor het windsurfen en vooral lesgeven heeft ons verder gebracht dan alle andere scholen en centers. Hieronder vind je vele extra’s die wij jou bieden tijdens en naast de lessen:

Gratis sparen voor huurtegoed!

Er komt natuurlijk een tijd dat je klaar bent met lessen. Eigen materiaal, zelfs met onze 20% korting, is nog steeds vrij prijzig. Daarom krijg je gratis huurtegoed bij lessen.

Voor elke 2 uur die je bij ons lest, krijg je 1 uur huurtegoed gratis voor het huren van het beste materiaal. Gemiddeld heeft iemand 12-15 uur les nodig, ook afhankelijk van de keuze van uw lessen (groeps- of privéles).

Nadat je 12 uur bij ons hebt gelest, kun je dus al voor zes uur gratis windsurfspullen huren. Dit is een mooie kans om verschillende merken te testen voordat je wat aanschaft.

Gratis toegang tot ons Youtube trainingspakket

Hier plaatsen wij wekelijks nieuwe video’s die je helpen bij het windsurfen. Ook gebruiken wij deze video’s ter ondersteuning van onze lessen.

Zo hebben we bij elk lessenblok een reeks video’s die jij vooraf of naderhand nog eens rustig kunt bekijken. Zo leer jij nog sneller windsurfen!

Keuze van materiaal na uw windsurflessen

Het is natuurlijk een nieuwe wereld waar je instapt. Daarom helpen wij je graag met het uitzoeken van nieuw materiaal. Koop je bij ons materiaal? Dat stellen wij zeer op prijs! Je krijgt altijd 20% korting op elk product dat je koopt

Van surfschoenen tot een complete set. Ook bij de zoektocht naar een tweedehandse set (bijvoorbeeld op marktplaats) helpen wij je graag op weg!

Het materiaal waarmee wordt lesgegeven

Wij vervangen ons materiaal elk half jaar waardoor je bijna altijd met een zo goed als nieuwe kite lest. Hierdoor leer je veel sneller.

We maken gebruik van de beste merken zoals Cabrinha, Airush en Naish. Voor elke type wind hebben we aparte kites voor een optimale efficiëntie. Nergens vind je zo’n uitgebreid assortiment les kites als bij ons.

Surfpakken

We zijn de enigste surfschool met surfcenter. Dat betekent dat we extra aandacht kunnen besteden aan de surfpakken, in tegenstelling tot veel andere scholen. Hygiëne staat bij ons voorop!

Zo worden de surfpakken na elke les uitgespoeld en op het einde van de dag grondig gereinigd. De surfpakken worden ieder jaar vervangen. Je hoeft je dus nooit ongemakkelijk in onze surfpakken te voelen.

windsurfles op het strand van Workum

De windsurflessen worden voornamelijk op het strand van Workum in Friesland gegeven. Dit is de perfecte plek voor windsurf lessen.

Het water is redelijk ondiep waardoor je overal kunt staan. Het strand is groot en bied ruimte voor je vrienden en familie om daar lekker te vertoeven terwijl jij les hebt.

Wij zijn de enige windsurfschool met een surfcenter en shop op het strand van Workum.