Workum | Friesland | Nederland | Europa

Groepsles kitesurfen

soalsurf

Wanneer je samen met een groep vrienden komt voor een kitesurf les of met je hele gezin komt kitesurfen dan kunnen wij de groepslessen aanbevelen altijd gezellig en zeer leerzaam! Met een groepsles leer je op precies dezelfde manier kitesurfen als dat je voor een privé of privé voor twee les kiest. Je niveau blijft hetzelfde, dus groepslessen kitesurf les zijn niet per definitie goedkoper dan privé of privé voor twee lessen. Als je kijkt op basis van tijd wel. Maar als je kijkt hoe ver je bent gekomen dan is dat ongeveer gelijk.

Wij raden dan ook aan om de kitesurfles te kiezen die het beste bij jouw past en niet op basis van prijs. Boek dan vooral groepslessen als je met een groep komt! Komt je alleen of kom je samen met iemand dan kun je beter een pakket van privé of privé voor twee lessen boeken!

Een groepsles is alleen te boeken bij minimaal 3 aanmeldingen, maximale groepsgrote; is 4 cursisten per les per instructeur

kitesurf cursus
kite groepsles

De aller beste keuze Groepsles kitesurfen

 • IKO gecertificeerde & gemotiveerde instructeurs

 • Lessen zijn altijd inclusief wetsuit & toebehoren

 • Kleedkamers, buiten douche & lockers

 • Les op één van de mooiste surfspots van Nederland

 • Passie, kennis & ervaring

 • Verantwoord, efficiënt & veilig

 • Aangepast naar jouw wensen & niveau

 • Advies bij aankoop van je eigen materiaal

 • Mooie kortingen voor onze cursisten

 • Test materiaal van al onze merken

 • Het beste materiaal om te huren

 • Wij leren je ook graag wingsurfen & windsurfen

Beoordelingen van de Groepsles kitesurfen

Top, gewoon Top! Heel leuke club met alleen maar aardige mensen. Een priveles (kite) van Eline… Als je al wat ervaring hebt is ze zeker een aanrader om verder te leren. Na de les nog even in de shop geweest en natuurlijk met een paar leuke zaken naar huis gegaan. bedankt Soal voor de leuke ervaring
Laurent
Wat een geweldige locatie! Heerlijk stuk voor windsurfen en kitesurfen. Water lekker ondiep, waardoor je heel ver kunt staan, perfect voor beginners. In de winkel kun je kopen en huren. Echte aanrader!!!
Daam
Ik heb een geweldig ervaring! De instructeurs waren allemaal vriendelijk en als het even niet lukte, waren ze allemaal positief. Als je het wil leren, dan is dit de perfecte plek! Zeker een aanrader!!
Phine

Opbouw Groepsles kitesurfen

Stappen les plan Groepsles kitesurfen Workum | Friesland | Nederland | Europa Een privé kitesurf les duurt bij ons twee uur, je leert hoe je het materiaal opbouw, je leert de veiligheidsvoorschriften, je leert bodydraggen, water starten & varen!

We heten je van harte welkom bij Soalsurf!

15 minuten voor de aanvang van de les aanwezig zijn. Meld je bij één van onze medewerkers.
Zij zetten ze op aanwezig en laten je kennis maken met de instructeur die jou een toffe dag gaat bezorgen!

Je kan je kleding en spullen opslaan in een kluisjes, hiervoor moet je wel een slotje meenemen. De pakken, trapezes en crashvesten worden ieder seizoen vervangen en daarnaast gereinigd. Zelf mag je je eigen surfkleding meenemen indien je dit hebt.
Eenmaal omgekleed in surfpak, trapeze, crashvest en helm ben je klaar om te beginnen met je kitesurfles.

De les begint in de lesstappen van de IKO. Je begint met een spotchick en het opbouwen van de kite op het strand. Als je dit hebt gedaan leer je om de kite te starten en ga je samen met je instructeur het water op.

Bij voldoende wind gaan we het water op met een kite. Dat is met twaalf knopen wind of meer. Wanneer het minder hard waait gaan we met echte vliegers kitesurfen op het strand. Hiervoor hebben we speciaal geïnvesteerd in Flysurfer Peak kites. Deze kites zijn ontwikkeld voor dagen met weinig wind. 

Eenmaal de vlieger in de lucht gaan we first piloting doen. De kite word aan jou overhandigt en de instructeur gaat je leren om veilig en gecontroleerd de vlieger te besturen. Langzaam weer je steeds beter en word je de baas over de kite!
– je leert de theorie over het windvenster
– je leert het starten en landen van de kite
– het lopen met de kite/lopen met de kite in de lucht
– wat er gebeurt bij het los laten van de bar en het trekken van je quick release

De volgende leuke oefeningen die je gaat leren als je het bovenstaande onder de knie hebt is bodydraggen! Hiermee vlieg je over het water van links naar rechts, door deze oefening word je voorbereid om in te sturen bij de boardstart. Kan je dit perfect uitvoeren? Dan gaan we door naar het echte kitesurfen, voor je het weet sta je op het board en vaar je van links naar rechts!

De les is bijna voorbij. Samen met de instructeur wordt je les besproken. Er word feedback gegeven om je verder te leren kitesurfen en een voorbereiding op de volgende les.
Aan het einde van de les krijg je een IKO-account en toegang tot de IKO app. Hier kunt u gemakkelijk je vorderingen mee checken en dit kan vervolgens bij elke IKO-kitesurfschool. Nadat je alle stappen hebt behaald, kun je bij alle kitesurfscholen materiaal huren met jouw IKO certificaat.

SOAL SURF SCHOOL

Soal Surf is de leukst surfschool van Friesland! Wij zijn de enige surfschool die een vaste vestiging heeft op het prachtige strand van Workum. Wij hebben een groot assortiment aan kitesurf, windsurf, wingsurf, wingfoil & stand up paddels, die gebruikt worden voor onze surfschool en voor verhuur. Er zijn een aantal andere mobiele surfscholen op het strand, zoals Sky-high kitesurf school, Antixsports & Kite mobile. Tevens zijn wij een IKO gecertificeerde kitesurf school en verzorgen ook instructeurs opleidingen voor onze eigen school en voor andere scholen over de hele wereld. 

Wij verzorgen ook instructeurs opleidingen voor onze eigen kitesurf school en andere scholen. Dit doen wij doormiddel van IKO opleidingen. Binnen Soal Surf hebben de IKO examinatoren en trainers al diverse surfers tot kitesurf instructeur opgeleid. De instructeurs zijn hoog opgeleid en hebben voldoende ervaring & kennis om jouw op de beste mogelijk manier te coachen!
surfles

Prive voor twee kitesurf les pakketten

2 uur

1 Les
99 Samen met de andere cursisten start je de les. Jullie krijgen samen drie uur intensief les. Je leert efficiënt & snel leren kitesurfen. Het zou zo maar kunnen dat je de smaak na 1 les goed hebt te pakken en wellicht na een aantal lessen al kan varen.
 •  

6 uur

3 Lessen
249 Wil je direct doorpakken? De instructeur zorgt ervoor dat de drie lessen voldoen aan jullie niveau. Je leert snel, samen met een andere cursisten. In het begin deel je samen een kite set, wanneer jullie voldoende ervaring hebben opgebouwd tijdens de lessen gaan je samen met de andere cursisten met meerder kites het water op.
 •  

10 UUR

5 Lessen
369 Dit is een echte aanrader! Wil je efficiënt & snel leren kitesurfen boek dan direct vijf lessen & plan deze in één week, maand of een jaar in. Het echte kite gevoel ervaar je pas bij een complete cursus. In één groep van maximaal vier cursisten volg je een reeks van 5 kitesurf lessen van 3 uur. Na dit les pakket kun je gegarandeerd kiten.
 •  
Meest geboekt
groepen kitesurfen

SHOP IN DE WINKEL ÉN ONLINE

Soal Surf is de Surfshop waar je terecht kunt voor al je kitesurf, windsurf & wingsurf gear. Naast alle surf gear beschikt ons personeel over veel kennis, passie en ervaring om jou richting de allerbeste keuze te helpen. Naast ons ruime aanbod surfartikelen kun je ook voor lifestyle bij ons terecht. Wij hebben ongetwijfeld waar jij naar op zoek bent!

SURFSHOP SOAL SURF
Ruim assortiment voor vrijwel ieder budget
Alles geleverd uit eigen voorraad
Shop online
Mooie kortingen voor onze cursisten
Deskundig advies
Test materiaal van al onze merken
Het beste materiaal om te huren

Naast Groepsles kitesurfen bieden we ook:

V.a. 130 p.p.

👤

V.a. 99 p.p.

👤👤

v.a. 130 p.p. 

👤

FAQ

Veel gestelse vragen over Groepsles kitesurfen Friesland

In de meeste gevallen kun je al komen kitesurfen als 12 jarige, dit hangt af van je gewicht en concentratie vermogen. 
Zelfs wanneer je 101 jaar oud bent en je met mentaal nog fit genoeg bent kun je ook nog steeds lekker komen kitesurfen bij Soal surf Workum.

Wanneer je fysiek en metaal gezond bent is kitesurfen makkelijk te leren voor iedereen. Jouw gezondheid staat op de eerste plaats heb je een medische afwijking of is er iets wat we moeten weten ? Bel os 085 0045745

De kitesurf lessen gaan bijna altijd door, tenzij de windkracht 7 beaufort (hele harde wind) of meer is of Wanneer het Windstil is kan de les helaas niet doorgaan, je kan de les dan gemakkelijk via jou eigen omgeving op een ander moment inplannen.

We hebben verschillende voordeel pakketten, Kies jij ervoor om een voordeel pakket van meerdere lessen te boeken, en je kan al eerder varen dan de gemiddelde (10-15 uren ) dan geven wij geen geld retour wel kun je dit in shop tegoed omzetten. 

Mocht je vakantie er opzitten en je hebt nog lessen open staan, geen probleem ze blijven nog 12 maanden geldig! dus deze kun je weer inplannen waneer er weer wind is op een moment dat het jou ook goed uit komt. 

Yes dit kan! Geef eerst de begin datum op daarna kun je de vervolg data ook kiezen voor je resterende lessen 🙂 

IKO Certificaat en Opleiding

Wij zijn een IKO gecertificeerde kitesurf school en geven je een IKO certificaat na het afronden van je cursus. Yes, dan kun je vanaf dat moment verantwoord & veilig met voldoende ervaring zelfstandig het water op! Met het IKO certificaat kun je over de wereld materiaal huren, super handig op mee te nemen als je gaat reizen of gaat kitesurfen langs de Nederlandse kust.

Wil je zelf IKO instructeur worden? Volg dan de instructeurs opleiding bij Soal Surf. Tijdens het voor & na jaar kun je bij ons de instructeurs opleiding volgen! Dit is echt een aanrader, je leert veel vaardigheden & kunt daarna zelf les geven, bij ons of bij andere surfscholen.

Vaste locatie op het strand

Altijd verse (h)eerlijke koffie

Gratis Parkeren