Workum | Friesland | Nederland | Europa

Privéles kitesurfen

Soalsurf.nl kitesurf, windsurf, wingsurf en foilen

Wil je super snel leren kitesurfen? Of heb je bijvoorbeeld iets meer ondersteuning nodig en vind je het prettig dat je de volledige aandacht krijgt? Dan past een privé les perfect bij jou! Je gaat samen met één van onze IKO gecertificeerde privé instructeurs het water op. Wij zorgen ervoor dat de les voldoet aan jouw wensen & niveau.

prive les kitesurfen workum soalsurf

De aller beste keuze Privéles kitesurfen

 • IKO gecertificeerde & gemotiveerde instructeurs

 • Lessen zijn altijd inclusief wetsuit & toebehoren

 • Kleedkamers, buiten douche & lockers

 • Les op één van de mooiste surfspots van Nederland

 • Passie, kennis & ervaring

 • Verantwoord, efficiënt & veilig

 • Aangepast naar jouw wensen & niveau

 • Advies bij aankoop van je eigen materiaal

 • Mooie kortingen voor onze cursisten

 • Test materiaal van al onze merken

 • Het beste materiaal om te huren

 • Wij leren je ook graag wingsurfen & windsurfen

Beoordelingen van de Privéles kitesurfen

Top, gewoon Top! Heel leuke club met alleen maar aardige mensen. Een priveles (kite) van Eline… Als je al wat ervaring hebt is ze zeker een aanrader om verder te leren. Na de les nog even in de shop geweest en natuurlijk met een paar leuke zaken naar huis gegaan. bedankt Soal voor de leuke ervaring
Laurent
Wat een geweldige locatie! Heerlijk stuk voor windsurfen en kitesurfen. Water lekker ondiep, waardoor je heel ver kunt staan, perfect voor beginners. In de winkel kun je kopen en huren. Echte aanrader!!!
Daam
Ik heb een geweldig ervaring! De instructeurs waren allemaal vriendelijk en als het even niet lukte, waren ze allemaal positief. Als je het wil leren, dan is dit de perfecte plek! Zeker een aanrader!!
Phine

Opbouw Privéles kitesurfen

Stappen les plan Privéles kitesurfen Workum | Friesland | Nederland | Europa Een privé kitesurf les duurt bij ons twee uur, je leert hoe je het materiaal opbouw, je leert de veiligheidsvoorschriften, je leert bodydraggen, water starten & varen!

Yes, je hebt een les geboekt bij Soal Surf! Super tof dat je voor ons gekozen hebt, wij zorgen ervoor dat jij een fantastische dag gaat beleven!

Zorg dat je 15 minuten voor de aanvang van de les aanwezig bent. Meld je bij één van onze medewerkers in de shop. We zetten je boeking op aanwezig, zo weet de instructeur dat je gearriveerd bent en klaar bent om te starten!

Je kan je kleding en andere spullen opslaan in een kluisjes, hiervoor moet je wel een (eigen) slotje meenemen. Heb je een eigen wetsuit? neem deze dan gerust mee! Zodra je bent omgekleed in je wetsuit, ontvang je van de instructeur een crashvest, helm & trapeze. Check zelf nog even of je trapeze voorzien is van een safety leash.  

De les begint in de lesstappen van de IKO (international Kiteboarding Organization) . Je begint met een spotcheck (locatie/beach check) zodra jullie dit hebben gedaan begin je met de opbouw van alle materialen. 

Wanneer het twaalf knopen waait of meer, ga je samen met je instructeur het water op. Wanneer het minder hard waait gaan je met de kite  of power kite op het strand trainen. Je krijgt hierdoor veel kite controle, die je nodig zal hebben tijdens bodydraggen en waterstarten. 

De instructeur leert je een aantal technieken waarmee je de juiste controle krijgt over de kite. Dit is een essentieel onderdeel van je les!
– je leert de theorie over het windvenster
– je leert het starten en landen van de kite
– het lopen met de kite/lopen met de kite in de lucht
– wat er gebeurt bij het los laten van de bar en het trekken van je quick release

Zodra je de bovenstaande stappen hebt doorlopen ga je starten met bodydraggen! Je gaat in het water liggen en wordt naar links en rechts gestuurd door het gecontroleerd insturen van de kite. De kite doet eigenlijk het werk en jij gaat er rustig achter aan door het water heen. Heb je dit onder controle? Dan begin met de board starts! 

Heb je de kite volledig onder controle en kun je in beide richtingen bodydraggen? Dan begin met de board starts! Al deze stappen zal de een sneller doorlopen dan de ander, dit is niet erg! Jij bepaalt je eigen tempo! De een heeft dus meer lessen nodig dan de ander, al deze stappen zul je waarschijnlijk niet in één les kunnen volbrengen. 

De les is bijna voorbij. Samen met je instructeur bespreek je de les en ontvang je feedback waar je de volgende les mee aan de slag kan. Nog geen vervolg les geboekt? Bespreek dit met je instructeur.

De les is bijna voorbij. Samen met je instructeur bespreek je de les en ontvang je feedback waar je de volgende les mee aan de slag kan. Nog geen vervolg les geboekt? Bespreek dit met je instructeur.

SOAL SURF SCHOOL

Soal Surf is de leukst surfschool van Friesland! Wij zijn de enige surfschool die een vaste vestiging heeft op het prachtige strand van Workum. Wij hebben een groot assortiment aan kitesurf, windsurf, wingsurf, wingfoil & stand up paddels, die gebruikt worden voor onze surfschool en voor verhuur. Er zijn een aantal andere mobiele surfscholen op het strand, zoals Sky-high kitesurf school, Antixsports & Kite mobile. Tevens zijn wij een IKO gecertificeerde kitesurf school en verzorgen ook instructeurs opleidingen voor onze eigen school en voor andere scholen over de hele wereld. 

Wij verzorgen ook instructeurs opleidingen voor onze eigen kitesurf school en andere scholen. Dit doen wij doormiddel van IKO opleidingen. Binnen Soal Surf hebben de IKO examinatoren en trainers al diverse surfers tot kitesurf instructeur opgeleid. De instructeurs zijn hoog opgeleid en hebben voldoende ervaring & kennis om jouw op de beste mogelijk manier te coachen!
kitesurf les privé voor twee

Prive kitesurf les pakketten

2 uur

1 Les
130 Boek een privéles en ga samen met je eigen privé instructeur het water op. Je krijgt twee uur intensief les die voldoet aan jouw wensen & niveau
 •  

6 uur

3 Lessen
350 Wil je direct doorpakken? De privé instructeur zorgt ervoor dat de drie lessen voldoen aan jouw niveau.
 •  

10 UUR

5 Lessen
510 Dit is een echte aanrader! Wil je efficiënt & snel leren kitesurfen boek dan direct vijf lessen & plan deze in één week, maand of een jaar in.
 •  
Meest geboekt
Soal Surf surfschool surfshop 06

SHOP IN DE WINKEL ÉN ONLINE

Soal Surf is de Surfshop waar je terecht kunt voor al je kitesurf, windsurf & wingsurf gear. Naast alle surf gear beschikt ons personeel over veel kennis, passie en ervaring om jou richting de allerbeste keuze te helpen. Naast ons ruime aanbod surfartikelen kun je ook voor lifestyle bij ons terecht. Wij hebben ongetwijfeld waar jij naar op zoek bent!

SURFSHOP SOAL SURF
Ruim assortiment voor vrijwel ieder budget
Alles geleverd uit eigen voorraad
Shop online
Mooie kortingen voor onze cursisten
Deskundig advies
Test materiaal van al onze merken
Het beste materiaal om te huren

Naast Privéles kitesurfen bieden we ook:

V.a. €99 p.p.

👤👤

V.a. €99 p.p.

👤👤👤👤

v.a. €130 p.p. 

👤

FAQ

Veel gestelse vragen over Privéles kitesurfen Friesland

In de meeste gevallen kun je al komen kitesurfen als 12 jarige, dit hangt af van je gewicht en concentratie vermogen. 
Zelfs wanneer je 101 jaar oud bent en je met mentaal nog fit genoeg bent kun je ook nog steeds lekker komen kitesurfen bij Soal surf Workum.

Wanneer je fysiek en metaal gezond bent is kitesurfen makkelijk te leren voor iedereen. Jouw gezondheid staat op de eerste plaats heb je een medische afwijking of is er iets wat we moeten weten ? Bel os 085 0045745

De kitesurf lessen gaan bijna altijd door, tenzij de windkracht 7 beaufort (hele harde wind) of meer is of Wanneer het Windstil is kan de les helaas niet doorgaan, je kan de les dan gemakkelijk via jou eigen omgeving op een ander moment inplannen.

We hebben verschillende voordeel pakketten, Kies jij ervoor om een voordeel pakket van meerdere lessen te boeken, en je kan al eerder varen dan de gemiddelde (10-15 uren ) dan geven wij geen geld retour wel kun je dit in shop tegoed omzetten. 

Mocht je vakantie er opzitten en je hebt nog lessen open staan, geen probleem ze blijven nog 12 maanden geldig! dus deze kun je weer inplannen waneer er weer wind is op een moment dat het jou ook goed uit komt. 

Yes dit kan! Geef eerst de begin datum op daarna kun je de vervolg data ook kiezen voor je resterende lessen 🙂 

IKO Certificaat en Opleiding

Wij zijn een IKO gecertificeerde kitesurf school en geven je een IKO certificaat na het afronden van je cursus. Yes, dan kun je vanaf dat moment verantwoord & veilig met voldoende ervaring zelfstandig het water op! Met het IKO certificaat kun je over de wereld materiaal huren, super handig op mee te nemen als je gaat reizen of gaat kitesurfen langs de Nederlandse kust.

Wil je zelf IKO instructeur worden? Volg dan de instructeurs opleiding bij Soal Surf. Tijdens het voor & na jaar kun je bij ons de instructeurs opleiding volgen! Dit is echt een aanrader, je leert veel vaardigheden & kunt daarna zelf les geven, bij ons of bij andere surfscholen.

Vaste locatie op het strand

Altijd verse (h)eerlijke koffie

Gratis Parkeren