Soal Surf Wingsurf lessen Workum

Kom samen met een vriend of kennis lekker wingen! Je krijgt veel aandacht en hulp van de instructeur die er voor zorgt dat je alle technieken snel leert. Wellicht ben je al binnen een uur lekker aan het heen en weer wingen!

Kom samen met een vriend of kennis lekker wingen! Je krijgt veel aandacht en hulp van de instructeur die er voor zorgt dat je alle technieken snel leert. Wellicht ben je al binnen een uur lekker aan het heen en weer wingen!

Kom samen met een vriend of kennis lekker wingen! Je krijgt veel aandacht en hulp van de instructeur die er voor zorgt dat je alle technieken snel leert. Wellicht ben je al binnen een uur lekker aan het heen en weer wingen!

Wingsurfen & Wingfoilen

Wingsurfen & wingfoilen is een snel groeiende nieuwe watersport! Het is ontstaan uit verschillende watersport discipline’s waaronder kitesurf, golfsurf en windurfen met het oog op folien. Wingfoilen is zweven boven het water en geeft een extreem vrij gevoel. Daarnaast geeft het een echte kick want je kan super snel foilen, springen en trucjes doen.  Het geeft een vrijer gevoel dan andere watersporten zoals windsurf foilen of kitesurf foilen. Dit komt doordat de wing erg klein is en je de wing direct in handen hebt. Je reactie vermogen is super snel en wendbaar. Doordat je niet aan de wing vast zit heb je heel veel bewegingsvrijheid. Wingfoilen is een redelijk moeilijke sport en hierbij helpt het enorm dat je al goed kan windsurfen of kitesurfen. Indien je dit nog niet kan kun je het nog steeds goed leren maar zal het traject iets langer duren. Een groot voordeel van wingsurfen & wingfoilen is dat het op bijna alle watergebieden is toegestaan. Je hebt ook relatief weinig wind nodig. Dus op alle Friese meren is het zeer toegankelijk om te gaan wingsurfen of wingfoilen.

Wing-surfen is op een sup-board of windsurf-board met een wing heen en weer surfen.
Wing-foilen is op een speciaal wing foilboard heen en weer vliegen over het water, waarbij je door de Foil uit het water getild wordt en als ware zweeft over het water.

Soal Surf Wingfoil lessen Workum

Wil je super snel leren kitesurfen?
Of heb je bijvoorbeeld iets meer ondersteuning nodig en vind je het prettig dat je de volledige aandacht krijgt? Dan past een privé les perfect bij jou!

Dit is het meest gekozen lespakket bij onze kitesurf school. Samen met slechts één andere cursist deel je een instructeur. Deze les is zo ingericht dat beide cursisten met een eigen kite set het water op kunnen mits je hier ervaren genoeg voor bent.

Met de rittenkaart kun je sessies van minimaal één uur opnemen. Dus met een 5 rittenkaart kunt je vijf keer één uur komen wingen. Of je kunt tweemaal 2,5 uur komen wingen. We ronden af per half uur, wanneer je 97 minuten hebt gewingt rekenen we anderhalf uur van je rittenkaart.

Materiaal
We hebben verschillende maten wings en boards zodat je als echte beginner het makkelijkste materiaal krijgt. En wanneer je beter wordt ook met gevorderde materialen kan wingen.
Indien je zelf een wing-set wilt kopen ben je bij ons aan het juiste adres. Je ontvangt korting doordat je bij ons les hebt gehad.

De Foil
De vleugel die onderwater zit is de foil, de foil bestaat uit een grote voorvleugel die zorgt voor de lift omhoog waardoor je uit het water komt. De kleinere achter vleugel zorgt voor stabiliteit en controle en geeft neerwaardse druk om hierdoor controle en stabiliteit te geven. De fuselage is de stank waar de vleugels aan bevestigt zitten hoe langer die is hoe stabieler de foil en hoe korter die is hoe speelser en wendbaar de foil word. Dan hebben we de mast die van de fuselage naar de top plaat gaat. De top plaat word vast gezet aan het board. Voor het wingen gebruiken we foils van een oppervlakte grote tussen de 1000cm2 en 2450cm2. Hoe kleiner de vleugel hoe harder je gaat en kan gaan! Wel heb je dan veel meer wind en techniek nodig. Hoe groter de wing met hoe minder snelheid je al begint te vliegen maar met te veel wind kun je deze niet controleren. De meest verkochte foil front wings zijn tussen de 1450cm2 en 1900cm2. Ook dien je het formaat front foil wing/vleugel aan te passen aan maat van je board en je gewicht.  

De Wing 
De wing is het kite vormige voorwerp dat je in je handen houd. Hiermee vang je de wind waardoor je snelheid opbouw. Door de vrijheid van de wing die nergens aan vast zit en je direct in je handen hebt kun je deze gemakkelijk alle kanten bewegen. Hierdoor geeft wingsurfen een feel vrijer gevoel dan kitesurfen of windsurfen. Een wing kun je in verschillende maten kopen van 1,5M tot aan 8M gemiddeld de meest verkochte wings zijn tussen de 3M en 7M. Je bepaalt welke maat je nodig hebt aan de hand van je gewicht en de windkracht. Een man van rond de 80KG neemt meestal een 5M wing met windkracht 4. Wingen is een redelijk nieuw sport hierdoor merk je nog heel erg veel verschil in verschillende merken en types laat je goed adviseren voor je een wing koopt! De ene wing is heel onstabiel en geeft weinig snelheid de andere wing is heel stabiel en voelt heel ligt in de handen. 

Surfboard of Sup board
Wij hebben zowel wingsurfboards als sup boards met extra vinnen in het midden waardoor je als beginner makkelijk en stabiel kan staan en al snel heen en weer vaart zonder met de wind mee af te drijven. Hierdoor kun je eerst lekker oefenen met de wing zonder dat je het je zelf al te moeilijk maakt. Ook op deze boards kun je al best heel hard gaan! 

Wingboard
Een wingboard is speciaal gemaakt om te gebruiken samen met een foil. En is speciaal ontworpen om jouw zo snel mogelijk te laten vliegen. deze boards zijn meestal een stuk korter dan normale surfboards en een stukje breder. Dit folie namelijk veel makkelijk. Een beginners foil wingboard is tussen de 120L en 170L. Een normaal windboard is tussen de 90L en 120L, een professioneel board is kleinere dan 90L en is dus zeer lastig om mee te starten omdat je weinig draagvermogen hebt. Er zijn ook verschillende bouw wijzes van deze boards. Je hebt ze opblaasbaar net als een sup, je hebt ze van glasvezel en van carbon. 

Er is dus enorm veel mogelijk kwa wingen, voor je wat koopt raden wij aan dat je goed laat informeren door iemand die regelmatig wingt. Vrijblijvend advies is bij ons altijd gratis en voor niks! Ook geven wij op hele sets ook altijd erg goede deals! Naast onze voorraad kunnen we ook veel merken en typen bestellen! 

Heb je een vraag? bel ons dat gerust!