Rittenkaart

Met de rittenkaart kun je sessies van minimaal één uur opnemen. Dus met een 5 rittenkaart kunt je vijf keer één uur komen wingen. Of je kunt tweemaal 2,5 uur komen wingen. We ronden af per half uur, wanneer je 97 minuten hebt gewingt rekenen we anderhalf uur van je rittenkaart.

Wing verhuur

verhuur losse wing

 • 1 uur € 10
 • 1 tot 4 uur € 25
 • 4 tot 24 uur € 45
Wing set verhuur

wing + surfboard

 • 1 uur € 17,50
 • 1 tot 4 uur € 40
 • 4 tot 24 uur € 65

verhuur rittenkaart

 • 5 uur € 75
 • 10 uur € 135
 • 20 uur € 250

Materiaal & Merken

wij hebben voornamelijk wings en foilboards van Naish.En hebben van 2.8M tot aan 8M wings. Onze foils zijn tussen de 1000cm2 en 1900CM2. Onze wing foilboards zijn  110L, 115L ,135L en 160L In totaal 8 Foilboards met 8 foils en 20 wings en 20 wing surfboards. Naast Naish hebben we Reedin foilboard, reedin wings, airush wings, starboard wings, ozone wings, Cabrinha wings, Eleveight wings. En we verkopen nog veel meer merken! Dus u kunt bij ons ook uitermate goed verschillende merken testen! En ook voor advies bent u bij ons aan het juiste adres. 

Wing foil verhuur

verhuur wing foilboard

 • 1 uur € 25
 • 1 tot 4 uur € 50
 • 4 tot 24 uur € 85
Wing foil verhuren

foilboard met wing 

 • 1 uur € 35
 • 1 tot 4 uur € 65
 • 4 tot 24 uur € 120
Wing foil verhuur

verhuur ritten kaart
complete set

 • 5 uur € 100
 • 20 uur € 350

Wing-surf verhuur uitleg en voorwaarden

Wingsurfen is een speciaal surfboard met een wing. Het is op eigen risico en u bent zelf verantwoordelijk voor het materiaal. U kunt wel in de winkel een verzekering afsluiten. Bekijk onze algemene voorwaarden voor alle regels omtrent schade en eigenrisico. 

U kunt alleen de wingfoil reserveren omdat we daar beperkt van hebben. U kunt ons ook altijd even bellen en vragen naar de beschikbaarheid. We hebben helaas nog geen online verhuur reservering systeem. Maar gelukkig wel heel veel wings!

De rittenkaart of vooruitbetaalde huur is overheen algemeen niet weer in te ruilen voor geldt. Wel is de rittenkaart 2 jaar geldig en overdraagbaar van persoon tot persoon. Heeft u vragen bel ons gerust! 

 

Termen & Begrippen

De Foil
De vleugel die onderwater zit is de foil, de foil bestaat uit een grote voorvleugel die zorgt voor de lift omhoog waardoor je uit het water komt. De kleinere achter vleugel zorgt voor stabiliteit en controle en geeft neerwaardse druk om hierdoor controle en stabiliteit te geven. De fuselage is de stank waar de vleugels aan bevestigt zitten hoe langer die is hoe stabieler de foil en hoe korter die is hoe speelser en wendbaar de foil word. Dan hebben we de mast die van de fuselage naar de top plaat gaat. De top plaat word vast gezet aan het board. Voor het wingen gebruiken we foils van een oppervlakte grote tussen de 1000cm2 en 2450cm2. Hoe kleiner de vleugel hoe harder je gaat en kan gaan! Wel heb je dan veel meer wind en techniek nodig. Hoe groter de wing met hoe minder snelheid je al begint te vliegen maar met te veel wind kun je deze niet controleren. De meest verkochte foil front wings zijn tussen de 1450cm2 en 1900cm2. Ook dien je het formaat front foil wing/vleugel aan te passen aan maat van je board en je gewicht.  

De Wing 
De wing is het kitevormige voorwerp dat je in je handen houd. Hiermee vang je de wind waardoor je snelheid opbouw. Door de vrijheid van de wing die nergens aan vast zit en je direct in je handen hebt kun je deze gemakkelijk alle kanten bewegen. Hierdoor geeft wingsurfen een feel vrijer gevoel dan kitesurfen of windsurfen. Een wing kun je in verschillende maten kopen van 1,5M tot aan 8M gemiddeld de meest verkochte wings zijn tussen de 3M en 7M. Je bepaalt welke maat je nodig hebt aan de hand van je gewicht en de windkracht. Een man van rond de 80KG neemt meestal een 5M wing met windkracht 4. Wingen is een redelijk nieuw sport hierdoor merk je nog heel erg veel verschil in verschillende merken en types laat je goed adviseren voor je een wing koopt! De ene wing is heel onstabiel en geeft weinig snelheid de andere wing is heel stabiel en voelt heel ligt in de handen. 

Surfboard of Sup board
Wij hebben zowel wingsurfboards als sup boards met extra vinnen in het midden waardoor je als beginner makkelijk en stabiel kan staan en al snel heen en weer vaart zonder met de wind mee af te drijven. Hierdoor kun je eerst lekker oefenen met de wing zonder dat je het je zelf al te moeilijk maakt. Ook op deze boards kun je al best heel hard gaan! 

Wingboard
Een wingboard is speciaal gemaakt om te gebruiken samen met een foil. En is speciaal ontworpen om jouw zo snel mogelijk te laten vliegen. deze boards zijn meestal een stuk korter dan normale surfboards en een stukje breder. Dit folie namelijk veel makkelijk. Een beginners foil wingboard is tussen de 120L en 170L. Een normaal windboard is tussen de 90L en 120L, een professioneel board is kleinere dan 90L en is dus zeer lastig om mee te starten omdat je weinig draagvermogen hebt. Er zijn ook verschillende bouw wijzes van deze boards. Je hebt ze opblaasbaar net als een sup, je hebt ze van glasvezel en van carbon. 

 

Er is dus enorm veel mogelijk kwa wingen, voor je wat koopt raden wij aan dat je goed laat informeren door iemand die regelmatig wingt. Vrijblijvend advies is bij ons altijd gratis en voor niks! Ook geven wij op hele sets ook altijd erg goede deals! Naast onze voorraad kunnen we ook veel merken en typen bestellen!