Workum | Friesland | Nederland | Europa

wingfoil privé lessen

Soalsurf.nl kitesurf, windsurf, wingsurf en foilen

Je wil dat gevoel van zweven over het water ervaren. Dan is dit de juiste keuze!
We starten met techniek, dat zweven komt wel… Je hebt een aantal wingsurf lessen gehad en je bent er klaar voor de volgende stap, of je weet zeker dat je het wingfoil direct goed oppakt. Je bent klaar voor het echte werk! 
In de volgende wingfoil lessen leer je de pomptechnieken van het wing foilen om uit het water te komen en ervaar je het vliegen over het water. Je bent aan het dolfijnen! 
Als je een snelle leerling bent dan kun je na 3 a 5 lessen op de foil heen en weer en ga je beginnen om lekker door de bochten te gaan met een gijp techniek. Kies voor een prive les wanneer je de volledige aandacht wil of kom met een vriend, vriendin, kennis of collega en ga samen lekker wingfoilen.
wingfoil prive les - 1
wingfoil prive les - 2

De aller beste keuze wingfoil privé lessen

 • Optuigen en kennis over materiaal
 • Werking wind en wing en board
 • Wing-controle en self rescue
 • Upwind en downwind varen 
 • Verschillende bocht technieken
 • Pomptechniek om op foil te komen (dolfijnen)
 • Waterstarts
 • Veiligheid- en voorrangsregels

Beoordelingen van de wingfoil privé lessen

Dit was echt een fantastische ervaring, na een aantal lessen waren we lekker aan het dolfijnen en hebben we geprobeerd om bochtjes te maken. Echt een aanrader
Bart Sietsma
Goede en ervaren instructeur, duidelijk les opbouw, communicatief erg sterk! Kortom echt een waanzinnige goede les! Heb zelf nog wel een aantal lessen nodig om zelfstandig te kunnen foilen
Jolanda de Boer
De meest enthousiaste instructeur die je maar kon bedenken, hij heeft ons zo enthousiast gemaakt tijdens de lessen dat we direct een eigen set bij Soal Surf hebben gekocht. De instructeur en het personeel in de shop weten precies waar ze het over hebben en kunnen je deskundig & eerlijk advies geven!
Daan Blom

Opbouw wingfoil privé lessen

Stappen les plan wingfoil privé lessen Workum | Friesland | Nederland | Europa

Yes, je hebt een les geboekt bij Soal Surf! Super tof dat je voor ons gekozen hebt, wij zorgen ervoor dat jij een fantastische dag gaat beleven!

Zorg dat je 15 minuten voor de aanvang van de les aanwezig bent. Meld je bij één van onze medewerkers in de shop. We zetten je boeking op aanwezig, zo weet de instructeur dat je gearriveerd bent en klaar bent om te starten! 

Je kan je kleding en andere spullen opslaan in een kluisjes, hiervoor moet je wel een (eigen) slotje meenemen. Heb je een eigen wetsuit? neem deze dan gerust mee! Zodra je bent omgekleed in je wetsuit.

Je krijgt instructie hoe je het materiaal opbouwt en welke technieken je gebruikt om te starten

Je start in het water met je board en de wing, zoek de balance, start op je knieën en probeer te staan.

Yes, je bent klaar om het water op te gaan! Let’s go 

Een goede balans, controle over het sturen en richting die je opvaart
Je weet nu hoe je een goede balans behoudt op het board, dan start je met de juiste koers wingen

Je hebt de juiste balans en controle, nu vaar je zelfstandig heen en weer 

Wanneer je de smaak goed te pakken hebt ben je er klaar voor om bochtjes te varen, downwind & upwind. 

Samen met de instructeur wordt je les besproken. Er word feedback gegeven om je verder te helpen tijdens je volgende windsurf les. Nog geen vervolg les geboekt? Doe dit dan samen met je instructeur!

SOAL SURF SCHOOL

Soal Surf is de leukst surfschool van Friesland! Wij zijn de enige surfschool die een vaste vestiging heeft op het prachtige strand van Workum. Wij hebben een groot assortiment aan kitesurf, windsurf, wingsurf, wingfoil & stand up paddels, die gebruikt worden voor onze surfschool en voor verhuur. Er zijn een aantal andere mobiele surfscholen op het strand, zoals Sky-high kitesurf school, Antixsports & Kite mobile. Tevens zijn wij een IKO gecertificeerde kitesurf school en verzorgen ook instructeurs opleidingen voor onze eigen school en voor andere scholen over de hele wereld. 

Wij verzorgen ook instructeurs opleidingen voor onze eigen kitesurf school en andere scholen. Dit doen wij doormiddel van IKO opleidingen. Binnen Soal Surf hebben de IKO examinatoren en trainers al diverse surfers tot kitesurf instructeur opgeleid. De instructeurs zijn hoog opgeleid en hebben voldoende ervaring & kennis om jouw op de beste mogelijk manier te coachen!
recensie winglessen

Wingfoil privé les pakketten

2 uur

1 Les
130 Samen met de instructeur start je de les. Je krijgt twee uur intensief les. Je leert efficiënt & snel wingfoilen. Het zou zo maar kunnen dat je de smaak na 1 les goed hebt te pakken hebt en meer lessen willen volgen!
 •  

6 uur

3 Lessen
350 Wil je direct doorpakken? De instructeur zorgt ervoor dat de drie lessen voldoen aan jullie niveau. Je leert snel, en gaat samen de technieken van het wingfoilen doorlopen.
 •  

10 UUR

5 Lessen
510 Dit is een echte aanrader! Wil je efficiënt & snel leren wingfoilen boek dan direct vijf lessen & plan deze in één week, maand of een jaar in. Het echte wingfoil gevoel ervaar je pas bij een complete cursus.
 •  
Meest geboekt

SHOP IN DE WINKEL ÉN ONLINE

Soal Surf is de Surfshop waar je terecht kunt voor al je kitesurf, windsurf & wingfoil gear. Naast alle surf gear beschikt ons personeel over veel kennis, passie en ervaring om jou richting de allerbeste keuze te helpen. Naast ons ruime aanbod surfartikelen kun je ook voor lifestyle bij ons terecht. Wij hebben ongetwijfeld waar jij naar op zoek bent!

SURFSHOP SOAL SURF
Ruim assortiment voor vrijwel ieder budget
Alles geleverd uit eigen voorraad
Shop online
Mooie kortingen voor onze cursisten
Deskundig advies
Test materiaal van al onze merken
Het beste materiaal om te huren

FAQ

Veel gestelse vragen over wingfoil privé lessen Friesland

In de meeste gevallen kun je al komen wingfoilen als 12 jarige, dit hangt af van je gewicht en concentratie vermogen.Wil je leren windsurfen en ben je jonger dan 12 jaar, boek dan een privé les. Zelfs wanneer je 101 jaar oud bent en je met mentaal nog fit genoeg bent kun je ook nog steeds lekker komen surfen bij Soal surf Workum.

Wanneer je fysiek en metaal gezond bent is wingfoilen makkelijk te leren voor iedereen. Jouw gezondheid staat op de eerste plaats heb je een medische afwijking of is er iets wat we moeten weten ? Bel ons 085 0045745

De wingfoil lessen gaan bijna altijd door, tenzij de windkracht 7 beaufort (hele harde wind) of meer is of wanneer het windstil is kan de les helaas niet doorgaan, je kan de les dan gemakkelijk via jou eigen telefoon of laptop op een ander moment inplannen.

We hebben verschillende voordeel pakketten, Kies jij ervoor om een voordeel pakket van meerdere lessen te boeken, en je kan al eerder varen dan de gemiddelde (10-15 uren ) dan geven wij geen geld retour wel kun je dit in shop tegoed omzetten. 

Mocht je vakantie er opzitten en je hebt nog lessen open staan, geen probleem ze blijven nog 12 maanden geldig! dus deze kun je weer inplannen waneer er weer wind is op een moment dat het jou ook goed uit komt. *algemene voorwaarden

Yes dit kan! Geef eerst de begin datum op daarna kun je de vervolg data ook kiezen voor je resterende lessen 🙂 

Vaste locatie op het strand

Altijd verse (h)eerlijke koffie

Gratis Parkeren