Wingsurfen / wingfoilen

Wingsurfen / wingfoilen is een snel groeiende nieuwe watersport! Het is ontstaan uit verschillende watersporten / discipline’s waaronder kite, surf en windurfen met het oog op folien. Wingfoilen is zweven boven het water en geeft een extreem vrij gevoel. Daarnaast geeft het een echte kick want je kan super snel gaan en zelfs springen en trucjes doen.  Het geeft een vrijer gevoel dan andere watersporten zoals windsurf foilen en/of kitesurf foilen. Dit komt doordat de wing erg klein is en je de wing direct in handen hebt. Hierdoor reageert alles heel direct. Doordat je niet aan de wing vast zit heb je heel veel bewegingsvrijheid. Wingfoilen is een redelijk moeilijke sport en hierbij helpt het erg dat je al goed kan windsurfen of kitesurfen. Indien je dit nog niet kan kun je het nog steeds goed leren maar zal het traject iets langer duren.

Een groot voordeel van wing surfen / foilen is dat het op alle plekken toegestaan is, je weinig wind nodig hebt. Dus op alle Friese meren is het zeer toegankelijk voor het wingsurfen!

Wing-surfen is op een sup-board of windsurf-board met een wing heen en weer surfen.

Wing-foilen is op een speciaal wing foilboard heen en weer vliegen over het water, waarbij je door de Foil uit het water getild wordt en als ware zweeft over het water.

Winglessen:

Les 1: Introductie / Wing controle

Les 2: Wing / board controle combo

Les 3:  Goede balance, controle over het sturen en richting die je opvaart

Les 4: De foil er bij betrekken! Dolfijnen

Les 5: Gecontroleerd Heen en weer foilen

Les 6: Bochten maken up en downwind varen

Priveles:
1 op 1 met je instructeur ga je stap voor stap zo snel en veiligmogelijk leren wingen.

Duo lessen:
Moet 2 personen krijg je les van 1 instructeur je gaat gezamenlijk alle stappen door.

Groepslessen:
In een klein groepje van max 4 personen (tenzij je zelf met meer komt) luister je naar een duidelijke uitleg en ga je lekker de oefeningen oefenen. Zodat je stap voor stap leert wing foilen.

Materiaal:
We hebben verschillende maten wings, en boards zodat je als echte beginner het makkelijkste materiaal krijgt. En wanneer je beter wordt ook op meer gevorderde materiaal kan wingen.
Indien je zelf een wing-set wilt kopen ben je bij ons aan het juiste adres. En helemaal compleet wingset met foilboard met cursisten kortingen ben je voor ongeveer €1500-€2000 kwijt met alles inbegrepen.