Kinderlessen Kitesurfen!

Veilig lessen al vanaf 6 jaar.

Kinderlessen kitesurfen

Als één van de weinigen hebben wij een speciaal programma voor kinderen. De lesopbouw is bijna exact hetzelfde als de reguliere groepsles. De manier van lesgeven is echter compleet anders. Plezier en motivatie staan voorop en de kinderen worden volop gestimuleerd. Ook zijn er vaker leuke speelpauzes. Wij hebben een groot assortiment van kinder-surfpakken, kinder-kitesets en toebehoren. Zo vindt er altijd op maat een veilige kitesurfles plaats.

Wij proberen de kids zo zelfstandig mogelijk het water op te krijgen, tijdens de veilige en motiverende lessen van onze instructeurs. Wij raden de ouders aan om deel te nemen aan de introductie en om met de les mee te kijken. Hierdoor kunt u de gevaren herkennen en kunt u daarnaast uw kind helpen met het starten en landen van de kite.

De kinder-kitesurflessen worden gegeven door speciaal gediplomeerde kitesurf instructeurs.
De kinderlessen bestaan uit een groep van maximaal twee kinderen op één instructeur en met één kite. Kinderen van 6-9 jaar leren op het strand eerst goed te vliegeren. Kinderen van 9-12 jaar gaan al snel het water op.

Voordelen Kinderlessen bij Soal

 • Kindvriendelijke prijzen.
 • V.A. 6 jaar.
 • Alleen met toestemming ouders.
 • Inclusief al het materiaal tijdens de les.
 • Gratis limonade voor de kids.
 • Hoofddoel: uw kind veilig en zelfstandig te leren kitesurfen.
 • Inclusief IKO-certificering.

Enige surfcenter!
(Op het strand Friese kust)

 • Omkleedruimte
 • Gratis koffie, thee etc.
 • Gratis gebruik van kluisjes
 • Koud water afspoel mogelijkheid
 • 7 dagen in de week op locatie aanwezig

Enige IKO gecertificeerd center (friesland)

 • IKO pro center
 • Gratis IKO-certificering
 • Gratis IKO app
 • De allerbeste instructeurs
 • Naast de les staan we ook altijd voor u klaar.

Kiteles op locatie

Indien het ergens anders beter waait rijden we daar met jou heen. Wil je les op een locatie naar wens? Geen probleem!

 • Grote surf bus
 • Flexibel
 • 7 dagen per week ook in de avond.

Veiligheid

Wij zijn de enige school die uitsluitend met IKO gecertificeerde level 1+ instructeurs werken.

Altijd met helm en crashvest! Al ons personeel is EHBO’er.

Gratis Huren TWV €280,-!

Bij elke 2 uur die je bij ons lest, ontvangt u 1 uur gratis huren! Van het duurste materiaal!
Het huren mag aanvangen nadat je bij ons de lessen hebt afgerond en de pas hebt behaald.

Soalsurf.nl

Wij zijn de enige kitesurfschool met een mooi surfcenter midden op het strand van Workum. Er zijn een aantal andere kleine scholen die met een busje op de parkeerplek staan. Voorbeelden zijn Skyhigh-kitesurfschool, Antixsports en Kitemobile. Wij zijn als enige een IKO gecertificeerde school. (Vergelijk hier alle scholen link)

Naast dat wij een IKO gecertificeerde school zijn, verzorgen wij ook instructeursopleidingen voor onze kiteschool en andere scholen over de hele wereld. Onze eigen examinatoren en trainers hebben al diverse mensen tot kitesurfinstructeur opgeleid. Hierdoor zul je nergens anders een beter team aan instructeurs vinden dan bij Soalsurf.

Voorwaarden kitesurf Kinderlessen:

 • Minimaal 12 jaar oud.
 • Geen rug of nekklachten.
 • Verder in gezonde toestand zijn.
 • De Kinderlessen gaat bijna altijd door

De Kinderlessen gaat bijna altijd door tenzij de windkracht 7 beaufort of meer is, of windstil. Afhankelijk van de windsterkte kan de Kinderlessen enigszins variëren.

Opbouw Kinderlessen

1. Welkom

Wij heten je van harte welkom bij ons surfcenter 15 minuten voor de aanvang van de les. Onder het genot van een kopje koffie schrijf je jezelf in en teken je voor deelname op eigen risico. Daarna maak je kennis met de instructeur die jou de meest toffe dag gaat bezorgen!

2. Klaarmaken voor de les

Je spullen worden opgeslagen in de kluisjes en het omkleden kan beginnen. De pakken, trapezes en crashvesten worden ieder seizoen vervangen en daarnaast regelmatig gereinigd. Eenmaal omgekleed in surfpak, trapeze, helm en crashvest ben je helemaal klaar om te beginnen met kitesurfen.

3. Opbouwen

De les begint conform de IKO-lesstappen (link). Dit begint met de spotcheck en het opbouwen van de kite op het strand.

4. Het water op of powervliegeren

Bij voldoende wind gaan we het water op met twee vliegers. Dat is met twaalf knopen wind of meer. Wanneer het minder hard waait gaan we met echte vliegers kitesurfen op het strand. Hiervoor hebben we speciaal geïnvesteerd in Flysurfer Peak kites. Deze type kites zijn speciaal ontwikkeld voor dagen met weinig wind.

5. Eenmaal de vlieger in de lucht gaan we first piloting doen

Je krijgt helemaal zelfstandig de grote kite in handen. Met de instructeur naast je leer je om de vlieger heel veilig en goed controleren. Langzaam word je de baas over de kite.

6. Andere vervolgoefening

Een van de andere leuke oefeningen is bodydraggen! Hiermee vlieg je over het water met de kite. Wil je alle stappen uitgebreid door nemen? Lees dan IKO-level 1 eens rustig door (link).

7. Afsluiten

De les is bijna voorbij. Samen met de instructeur wordt de dag besproken onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee. Aan het einde van de les krijg je een IKO-account en toegang tot de IKO app. Hier kunt u gemakkelijk uw vorderingen mee tracken en dit kan vervolgens bij elke IKO-kitesurfschool. Nadat je alle stappen hebt behaald, kun je vervolgens bij alle kitesurfscholen materiaal huren.

Extra’s

Onze passie voor het kitesurfen en vooral lesgeven heeft ons verder gebracht dan alle andere scholen en centers. Hieronder vind je vele extra’s die wij jou bieden tijdens en naast de lessen:

Gratis sparen voor huurtegoed!

Er komt natuurlijk een tijd dat je klaar bent met lessen. Eigen materiaal, zelfs met onze 20% korting, is nog minimaal 1100 euro voor een degelijke set. Daarom krijg je gratis huurtegoed bij lessen.

Voor elke 2 uur die je bij ons lest, krijg je 1 uur huurtegoed gratis voor het huren van het beste materiaal. Deze ontvang je als je bij ons de IKO-pas hebt afgerond. Gemiddeld heeft iemand 12-15 uur les nodig, ook afhankelijk van de keuze van uw lessen (groeps- of Kinderlessen).

Nadat je 12 uur bij ons hebt gelest en de IKO pas hebt behaald, kun je dus al voor zes uur gratis kitesurfspullen huren. Dit is een mooie kans om verschillende merken te testen voordat je wat aanschaft.

Gratis toegang tot ons Youtube trainingspakket

Hier plaatsen wij wekelijks nieuwe video’s die je helpen bij het kitesurfen. Ook gebruiken wij deze video’s ter ondersteuning van onze lessen.

Zo hebben we bij elk lessenblok een reeks video’s die jij vooraf of naderhand nog eens rustig kunt bekijken. Zo leer jij nog sneller kitesurfen!

Keuze van materiaal na uw kitesurflessen

Het is natuurlijk een nieuwe wereld waar je instapt. Daarom helpen wij je graag met het uitzoeken van nieuw materiaal. Koop je bij ons materiaal? Dat stellen wij zeer op prijs! Je krijgt altijd 20% korting op elk product dat je koopt

Van surfschoenen tot een complete set. Ook bij de zoektocht naar een tweedehandse set (bijvoorbeeld op marktplaats) helpen wij je graag op weg!

Het materiaal waarmee wordt lesgegeven

Wij vervangen ons materiaal elk half jaar waardoor je bijna altijd met een zo goed als nieuwe kite lest. Hierdoor leer je veel sneller.

We maken gebruik van de beste merken zoals Cabrinha, Airush en Naish. Voor elke type wind hebben we aparte kites voor een optimale efficiëntie. Nergens vind je zo’n uitgebreid assortiment les kites als bij ons.

Surfpakken

We zijn de enigste surfschool met surfcenter. Dat betekent dat we extra aandacht kunnen besteden aan de surfpakken, in tegenstelling tot veel andere scholen. Hygiëne staat bij ons voorop!

Zo worden de surfpakken na elke les uitgespoeld en op het einde van de dag grondig gereinigd. De surfpakken worden ieder jaar vervangen. Je hoeft je dus nooit ongemakkelijk in onze surfpakken te voelen.

Kitesurfles op het strand van Workum

De kitesurflessen worden voornamelijk op het strand van Workum in Friesland gegeven. Dit is de perfecte plek voor kitesurf lessen.

Het water is redelijk ondiep waardoor je overal kunt staan. Het strand is groot genoeg voor het opbouwen van vele kites. Daarnaast biedt het ruimte voor je vrienden en familie om daar lekker te vertoeven terwijl jij les hebt.

Wij zijn de enige kiteschool met een surfcenter en shop op het strand van Workum. De andere aanbieders van kitelessen komen met een busje lesgeven.

IKO-kitesurfschool

Wij zijn bewust een IKO-kitesurfschool. IKO is de afkorting van International Kiteboarding Organization. Dankzij deze ontwikkelde methode kunnen wij topkwaliteit lessen aanbieden.

Daarnaast biedt het fantastische opleidingsmogelijkheden voor onze instructeurs. Na het behalen van de lessen kun je over de hele wereld materiaal huren.

Soortgelijke kitesurfscholen ondersteunen alleen IDO en VDWS. Andere organisaties zijn lokaal en klein. Heb jij een ander soort kite-pas? Dan zul je 1 uur Kinderlessen moeten nemen om de IKO-pas te behalen. Daarna kun je bij ons huren.