Zorg voor je spullen!

Zorg voor je spullen!

Het is belangrijk om voorzichtig met je spullen om te gaan en deze ook goed te onderhouden?

Maar wat is nou eigenlijk de juiste manier om spullen te gebruiken?

En wat kun je wel en juist niet gebruiken om te spullen schoon te houden?

Zand op je kite is niet goed, maar het er af vegen is misschien nog erger?

Al deze vragen worden op deze pagina beantwoordt.
Je kan door alle kopjes duidelijk het onderwerp vinden wat jij interessant vind of vragen over hebt.

Heb je een tip voor ons of nog een vraag die er niet tussen staat? Laat het ons weten en dan zetten wij het er tussen.

Aantrekken van je surfpak: 
Knip je nagels! De meest voorkomende probleem bij surfpakken is dat je te veel met je nagels in het pak knijpt wanneer je het aantrekt. Waardoor de kans groot is dat je er een winkelhaakje in trekt.
Tip: Wanneer er even wat kracht voor nodig is om je pak aan te trekken gebruik dan de binnen kant van je wijs vinger en het topje van je duim en houd het pak dubbel waarbij je vo veel mogelijk neopreen/pak vast probeer te pakken waardoor de kracht meer verdeeld wordt. Vermijd daarbij vooral het Mesh Gedeelte dit is het zwarte rubberen gedeelte wat meestal op borst en rug gebruikt wordt. Dit is erg warm maar zeer kwetsbaar. Probeer daarom dat gedeelte helemaal te vermijden voor krachten en scherpe nagels.

Aantrekken van je surfschoenen:
De voeten zijn erg lastig, je wil een warme schoen dus dient het strak te zitten en je wil nog wel het blote voeten gevoel op je board waardoor alles zo elastisch mogelijk dient te zijn. Tevens heeft de surfschoen het meest te voordeuren elke keer in en uit de voetpads, schelpen op het strand maar vooral het aan en uit trekken! Een normale schoen heeft veters of klittenband om je schoen weider te maken waardoor je hoge wreef en je hak in je schoen kan krijgen. Dit heeft een surfschoen niet, waardoor er soms redelijk veel kracht voor nodig is om de schoen over je wreef of hak heen te krijgen.
Dit dient op de exacte manier te gebeuren anders trek je namelijk meteen je schoen kapot. Neopreen is namelijk niet gemaakt om er aan te trekken!

Stap 1: Je surfschoen aandoen.
Breng je tenen zo ver mogelijk in de schoen als mogelijk, hierbij helpt het als je droge voeten hebt. natte of zweterige voeten zorgen voor veel weerstand. Wanneer je bijna de gehele schoen om je wreef hebt zitten en je tenen de neus van de schoen aanraken ga je proberen de schoen voorzichtig om je hak heen te krijgen. Je begint met je vinger in je schoen en het grootste gedeelte van de schoen zo om de hak heen te geleiden. Voor het aller laatste stukje kun je het lipje aan de achterzijde van de schoen gebruiken.

Wat moet je niet doen!!
Aan de bovenkant van de schoen trekken dan gaat 9 van de 10x de verbinding van het neopreen naar het rubber stuk. Dit is het zwakste punt van elke surfschoen.

Stap2: De surfschoen uit doen.
Bij het uit doen van surfschoenen gaan de meeste surfschoenen kapot. Doordat het lipje gebruikt wordt wat op de hak zit die is daar niet voor bedoeld! Die is alleen bedoeld om de schoen aan te doen en dan specifiek alleen om het laatste gedeelte van de hak over je hak heen te krijgen.

Bij het uit doen van de surfschoen gebruik je vingers die je bij de schoen insteek.
Op deze manier probeer je surfschoen van je voet af te drukken! Probeer ten aller tijde ter vermijden om ergens aan te trekken.

Het schoonhouden van je kites! 

Preventie is altijd beter dan oplossen!
Probeer je kite zo droog mogelijk te houden en probeer sand of andere viezigheid op je kite ten aller tijden te voorkomen.
Op je kite zit een coating die er voor zorgt dat je kite beter UV bestendig is en die er voor zorgt dat je kite lucht dicht is. Waardoor de performance van je kite beter is! Bij het afspoelen, af kloppen en het vies worden van je kite zul je altijd deze coating beschadigen.

Je kan zelf een nieuwe coating aanbrengen maar die is maar slechts 10% van de coating die de fabriek aanbrengt. Je eigen coating zal 10 tot 30 uur meegaan de coating van de fabriek gaat minstens 300 uur mee.

Soms lukt het natuurlijk niet altijd om je kite droog of schoon te houden!

Echte Don’ts op een rijtje:

  • Het zand er af vegen, nooit doen dat werkt het zelfde als schuurpapier.
  • Je kite onnodig in de zon laten liggen de UV straling is super slecht voor je kite.
  • Je kite nat of vochtig in de tas laten zitten.
  • Je kite kreukelig oprollen.
  • schuim op je kite! Dit laakt per direct bruine vlekken achter die je nooit meer er af krijgt.

 

De do’s op een rijtje:

  • Je kite afspelen met zoet water.
  • Laat je kite in de schaduw of in de ochtend of avond drogen wanneer de zon niet te sterk is.
  • Om het zand er af te krijgen kun je kite het beste gewoon laten drogen en het er dan af schudden.
  • Als je kite vochtig of nat is leg je kite op de vloer verwarming ook al is die half opgerold dan droogt het super snel en goed! Werkt ook bij ene cv maar leg hem er niet te dicht op.

 

 

VROEGBOEKACTIE! KITELES, WINDSURFLES, WINGSURFLES, WINGFOIL LES EN TRICKCLINICS Gebruik de code: V̲r̲o̲e̲g̲b̲o̲e̲k̲2̲0̲2̲2̲
This is default text for notification bar